Sve o Goliji na jednom mestu

Sve o Goliji na jednom mestu

Pretraži Golija.rs
Golija fest PDF Štampa El. pošta

U srcu Golije po prvi put ove godine organizuje se Međunarodni kamp planinara uz propratnu muzičku manifestaciju "Golija fest". Tokom dana na programu su takmičarske discipline od orijentiringa do biciklističkih trka, spremanje hrane isključivo od plodova prirode, trasiranje staza za koje će biti angažovani profesionalni vodiči, trčanje, igre bez granica.

U večernjim satima program će obogatiti afirmisani bendovi, etnozvezde poput Svetlane Spajić, planirano je i veče posvećeno ljubiteljima filma, ali i tehno žurka za najmlađe učesnike. Inicijator ovog sportsko-zabavnog događaja je Planinarsko-smučarski klub "Stari Vlah" iz Ivanjice, a pokrovitelj lokalna samouprava i Planinarski savez Srbije. Oko 400 planinara iz Srbije i okolnih zemalja koji će na lokalitetu Golijske reke ostati do 2. avgusta uživaju u zabavnom programu. Iz Novog Sada na Goliju stigla je ekipa sa pet šatora. Planinari iz klubova "Železničar" i "Vilina vodica" i njihovi prijatelji. Novosađanka Jelena Gajić je oduševljena prirodom.
- Šest godina se aktivno bavim planinarenjem i ne mogu vam opisati kako sam oduševljena ovim predelima i prirodnim lepotama Golije. Ostaćemo do 2. avgusta jer želimo da uživamo maksimalno. Jutros smo imali pešačku turu. Uh, kako sam slatko jela šumske jagode i borovnice. Ma svi smo potpuno osvojeni ambijentom i gostoprimstvom, samo da nas posluži vreme - kaže Jelena koja je na kampovanje povela trinaestogodišnjeg sina Aleksu. Njemu se dopada i večernji deo sadržaja koji obuhvata zabavni program.
- Lepo je što tokom dana možemo da uživamo u planinarenju i prirodi, a uveče ima i zabave. Došao sam sa drugom i nemamo nikakvih primedaba, naprotiv, veoma nam se dopada ovde - kaže Aleksa.
Do njih u šatorima ekipe iz Leskovca, Rume, Niša... Radmila Marinković uživa u zracima prvog jutarnjeg sunca na Goliji. Kaže, nikada joj nije dosta čistog vazduha, bistrih izvora, zelenila. Na Goliju su Marinkovići stigli porodično. Prvi dan posvetili su obilasku i branju lekovitog bilja.
- Noćas je bilo malo hladno, ali sve se zaboravi kada nas okupaju zraci ovog planinskog sunca. Ima puno šumskih plodova u okolini. Jeli smo borovnice i maline, a i nabrali kantariona, hajdučke trave i nane. Sve je u znaku prirode i očuvanog ekosistema, baš uživamo - kaže Radmila iz Niša.
Ima i onih koji su više uživali u ekstremnijim aktivnostima poput spuštanja niz gelender. Vanja Grozdanović iz Beograda okušala se u ovoj adrenalinskoj zabavi. Njene ćerke, koje su takođe učesnice kampa, Jovana (9) i Jelena (10) nisu se vozile niz strmu šumsku stazu, ali su uživale gledajući majku. Marina Jovanović iz Ivanjice takođe je odabrala da se nekoliko puta spusti niz gelender.
- Pogled sa visine je fantastičan, međutim, mislila sam da je ekstremnije - kaže nasmejana devojka koja je odlučila da nakon sportskih aktivnosti veče provede uživajući u muzičkom programu.
Organizatori kažu da su zadovoljni odzivom planinara.
- Znači nam to što Planinarski savez Srbije stoji iza čitave manifestacije. Predvideli smo i takmičarski deo za planinare, naravno najbolji će osvojiti prigodne nagrade - kaže predsednik PSK "Stari Vlah" Zdravko Ćurčić.

Program Golija festa
29. 7. 2009. Sreda - FilmSerbia
Projekcija prvog filma o DJ kulturi u Srbiji: "Sok od šljiva"
Live - Balkan Express (Film Music Concert)
Projekcija filma: "Više od igre"
30. 7. 2009. Četvrtak - ReggaeSerbia
presented by TrenchTown Rockers ( www.reggaeserbia.com )
Specijalni gosti:
Countryman selecta (Slovenija)
Live - JahMessenJah Sound System
Raggavuk (TrenchTown Rockers)
Reggae Video Jockey preformance
31. 7. 2009. Petak - HouseSerbia + Izbor za MISS GOLIJA FESTA
presented by STAR HOUSE & TECHNOKRATIA
( www.technokratia.com)
Live - Takmičenje za MISS GOLIJA FESTA
DJ Straw (Digital Harmony)
STAR HOUSE DJ TEAM (TECHNOKRATIA)
DJ Lepi Dule
E-TVRĐAVA DJ & VJ TEAM ( www.e-tvrdjava.com ):
DJ Dimiz ( kondukter.com / Balkan Connection / dont. )
VJ Lenjin2 ( www.freenetworld.org )
House Video Jockey performance
DJ RAJKEC
Nastupi odabranih lokalnih House & Disco DJ-a
1. 8. 2009. Subota - TRANSSERBIA
(Zatvaranje Festivala - Veliki Party od 18 sati do jutra!)
presented by TECHNOKRATIA ( www.technokratia.com)
Live act - Boris Petrović
Live act - Laik
Live act - Marko Banović
DJ RA (Pinga / TECHNOKRATIA)
DJ Boris (Sonic Tribe)
DJ SF (Sound Factory)
VJ Dušan Kaličanin video performance
Nastupi odabranih lokalnih Trance DJ-a

izvor www.blic.rs

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack