Sve o Goliji na jednom mestu

Sve o Goliji na jednom mestu

Pretraži Golija.rs
Zima na Goliji PDF Štampa El. pošta

sneg09Snežni pokrivač na Goliji dostigao je visinu od 30 centimetara pa je sve spremno za prve skijaše.Užurbano se završavaju pripreme za novu sezonu na ski stazi na Dajića brdu a kako nam najavljuju u ski klubu "GOLIJA" iz Ivanjice staza će za nekoliko dana biti u funkciji.Cena jednodnevnog ski-pasa je 300 dinara a opremu mozete iznajmiti za 200 dinara.

Iako vlada veliko interesovanje na Goliji i u Ivanjici jos se uvek mogu naći slobodna mesta,tako u apartmanima "GOLIJSKI DAR" najam apartmana iznosi 30 evra a po rečima vlasnika ostalo je jos nekoliko slobodnih termina jer je ove godine primetno povećano interesovanje stranih turista za Goliju. U Ivanjici u hotelu "PARK" smeštaj na bazi punog pansiona iznosi 3.670 dinara.

Svi putni pravci su prohodni ali je upotreba zimske opreme obavezna dok je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere zabranjen u višim predelima i na putevima Golije i Javora.Sneg koji i dalje pada zadržava se na kolovozu a vozačima se preporučuje oprezna vožnja zbog klizavih kolovoza i smanjene vidljivosti.

Prema rečima meteorologa i narednih dana se očekuje oblačno vreme sa snegom i povećanje belog pokrivača a od petka i značajniji pad temperature koja će u planinskim predelima Golije dostići -15 u subotu ujutru.

 

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack