Sve o Goliji na jednom mestu

Sve o Goliji na jednom mestu

Pretraži Golija.rs
Na Goliji očekuju uspešnu sezonu PDF Štampa El. pošta


(Tanjug-Ekos)

Golija2Pred zimsku turističku sezonu na planini Goliji nije završena izgradnja svih započetih turističkih objekata, ali bi uprkos tome ova zima trebalo da na planinu privuče brojne ljubitelje skijanja, rekao je danas Tanjugu vlasnik hotela "Golija" Golub Pendić.

Prema njegovim rečima, letos je preduzeće "Ljin", u čijem sastavu posluje taj hotel, počelo izgradnju dve nove žičare, od kojih je završena samo jedna.
"Nismo imali dovoljno novca da investicije privedemo kraju, pa će skijalište na Goliji zimu dočekati sa tri žičare i pet ski staza", rekao je Pendić i dodao da to nije dovoljno za potrebe planinskog turističkog centra koji je poslednjih godina sve popularniji u Srbiji i Crnoj Gori.
Osim objekata koje gradi hotel "Golija", na istoimenoj planini počela je i izgradnja vizitorskog centra "Odvračenica", u čijem sklopu su etno kućice, sportski tereni i pešačke staze.
Iz Nacionalnog investicionog plana država je za taj projekat izdvojila 600.000 evra, ali izvođači radova još nisu posao priveli kraju, pa će centar turistima na raspolaganju biti tek tokom naredne godine.
Cene boravka u hotelu "Golija" u odnosu na prošlu godinu nisu menjane, pa jednodnevni pansion staje 1.800 dinara.
Sve omladinske i sportske ekipe imaju popust, koji se zavisno od uzrasta kreće od 20 do 70 odsto, a smeštaj i ishrana za decu mlađu od tri godine je besplatan.
Golija je na nadmorskoj visini od 1.700 metara i od Novog Pazara je udaljena 30 kilometara. Odlukom Vlade Srbije od 2000. godine, to područje je proglašeno za prirodni rezervat biosfere.
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack