Sve o Goliji na jednom mestu

Sve o Goliji na jednom mestu

Pretraži Golija.rs
Baner
Baner
Baner
Skijanje i ove zime PDF Štampa El. pošta

HPIM3623Snežni pokrivač na Goliji, formiran u poslednjih par dana, otvara ovogodišnju zimsku sezonu. Planinarsko smučarski klub „Golija“ i ski centar na Dajića brdu spremni su. Problemi sa tabačem za sneg i nedovoljnim naponom struje su otklonjeni. Ski lift je priključen na novu trafo stanicu, a servis iz Austrije angažovan za tu priliku, popravio je tabač. Ove radove finansijski su pomogli opština, mesna zajednica, komunalno preduzeće, „Western Style“, „Putevi“, TOOI i članovi kluba.

Po rečima Zorana Avramovića podpredsednika kluba, sedmodnevna škola skijanja, sa organizovanim prevozom i iznajmljivanjem opreme koštaće 6.000 dinara, dnevni ski pas 350, odnosno 300 za članove kluba, a sedmodnevni 2.000 i 1.500 dinara.

Po Avramovićevim rečima, ski staza će biti svakodnevno održavana, kao i put Ivanjica - Dajića brdo.

Podsećamo, ski centar se nalazi na 35 km od Ivanjice, na nadmorskoj visini od 1.350 metara. Ski staza je duga 450 metara. Centar poseduje ski lift, odnosno tanjiraču, kapaciteta 360 skijaša na sat, tabač snega, skijašku kućicu od 73 kvadrata i 50 kompleta skija za školu skijanja.

Izvor www.ivanjica.rs

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack