Sve o Goliji na jednom mestu

Sve o Goliji na jednom mestu

Pretraži Golija.rs
Baner
Baner
Baner
Počela izgradnja puta na Goliji PDF Štampa El. pošta

Preduzeće “Putevi” iz Ivanjice, započelo je pre nekoliko dana zemljane radove na izgradnji regionalnog puta Odvraćenica – Preko brdo – Golijska reka. Široki iskop na pomenutoj trasi radi se iz pravca Prekog brda prema Odvraćenici u dužini od 12 kilometara. Saobraćajnica će biti široka 6 metara, a za kompletnu njenu izgradnju biće uloženo 5,5 miliona evra.

Put Preko brdo-OdvracenicaNakon završetka ove deonice, nastaviće se radovi na izgradnji trase od Prekog brda do Golijske reke, dužine 4 kilometra.

Završetkom kompletnog puta Odvraćenica – Golijska reka, Ivanjica će sa Odvraćenicom, centrom budućeg zimskog rizorta, biti povezana modernom saobraćajnicom. Pomenuti regionalni pravac deo je rešenja putne infrastrukture, predvidjen Prostornim planom Golije, koga je Vlada Srbije usvojila početkom 2009. godine. U bliskoj budućnosti planira se i izgradnja puta Odvraćenica - Bele Vode.


Prema nacrtu plana generalne regulacije, turistička celina “Vrhovi-Odvraćenica”, zbog povoljnih uslova za širenje i izgradnju, planirana je kao glavni, bazni centar za zimski sportski i rekreativni turizam sa najširim spektrom turističke ponude, odnosno centralna turistička celina skijaškog rizorta Golija, sa kapacitetom od 16.800 skijaša.

izvor www.ivanjica.rs

 

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack