Sve o Goliji na jednom mestu

Sve o Goliji na jednom mestu

Pretraži Golija.rs
Baner
Baner
Baner
Na Goliji sve spremno za turiste PDF Štampa El. pošta
U privatnom smeštaju gosti će moći da se odmaraju po ceni punog pansiona od 1.300 do 1.500 dinara. Za one probirljivije, u ponudi su odlično opremljeni apartmani na samoj Goliji i u okolini, čija se cena kreće od 30 do 50 evra.
Miloje Ostojić iz TO Ivanjice kaže da tokom godine dva-tri puta dolaze isti gosti.
– Kvalitet smeštaja je u protekle tri godine znatno poboljšan. Domaćini sasvim drugačije razmišljaju. Aktivno se uključuju u animiranje turista čak do te mere da su sa lovačkim društvom sklopili dogovor, pa zainteresovani gosti mogu ići u lov na retku divljač kojom ovaj kraj obiluje. Domaćice brižljivo formiraju meni na kojem se isključivo nalaze domaći specijaliteti ovog kraja. Mi se trudimo da im pomognemo, sprovodimo ankete među turistima, odlazimo na sajmove, prenosimo iskustva domaćinima – kaže Ostojić.
Ovaj kraj prednjači po čistom vazduhu i zdravom načinu života. Domaćini turistima priređuju razne zanimacije – od planinarenja uz najlepši pogled sa vrhova Golije do aktivnog učestvovanja u raznim poslovima jednog seoskog domaćinstva. Sneg koji meteorolozi najavljuju krajem decembra oživeće i školu skijanja na Goliji.
– Škola obično počinje da radi pre Nove godine, kako bi se što više dece uključilo jer tada počinje raspust. Sve je spremno, očekujemo sneg, pa da krenemo s radom – kaže instruktor skijanja Dušan Radosavljević.
Cene za sada nisu menjane i na nivou su prošlogodišnjih kada je dnevni ski-pas koštao 300 dinara. Ne plaćaju ga stariji od 65 godina. Za iznajmljivanje kompletne skijaške opreme treba izdvojiti 200 dinara.

izvor:Blic
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack